Uitleg voor de ZZP’er

Hierbij geef ik een voorbeeld zoals een administratie bewaard kan worden, zodat je er minder tijd aan kwijt bent.Maak de mappen structuur aan, zoals het voorbeeld hiernaast.

Uitgaven per bank

Verzamel alle bonnen die gepind zijn van de zakelijke rekening in de map Uitgaven per bank. Als je bijvoorbeeld op 14 jan 2017 getankt hebt bij Shell, maak dan een foto van het bonnetje van de Shell en noem deze 20170114 Shell en bewaar die in de map Kwartaal 1 2017 in Uitgaven per bank. Met de app Office Lens (of een andere app) kan je een foto maken met je mobiel en dan kan je voor pdf kiezen en de pdf wordt meteen in de OneDrive of OneNote gezet. Tank je nu toevallig 2 x op één dag noem het bonnetje dan 20170114a. En zo kan je van alle bonnen een foto maken en opslaan in pdf. Ook de facturen die je in je mail ontvangt, kan je bewaren in de map Uitgaven per bank. Graag met de omschrijving 20170113 T-Mobile als de factuur van T-Mobile de factuurdatum 13-1-2017 heeft.

Prive betaald

De facturen die van je privé bankrekening worden betaald, kan je in een excel doc zetten. En de factuur in de map Privé betaald opslaan. Ook de uitgave die contant worden betaald, kan je in het excel doc zetten en de bon in de map Privé betaald opslaan. Dit zijn wel zakelijke kosten.

Verkoopfacturen

Zet je verkoopfacturen in het mapje Verkoopfacturen. Dit zijn vooral de management facturen.